Θέατρο Info.gr . Τα πάντα για το θέατρο.

Γκρέμισμα θεάτρου ΣΜΑΡΟΥΛΑ

Γκρέμισμα θεάτρου ΣΜΑΡΟΥΛΑ

Όπως είναι γνωστό , υπηρετώ το θέατρο 49 χρόνια. Το υπηρετώ με αγάπη κι έχω αφιερώσει όλη μου τη ζωή σε αυτό. Σχεδόν όλοι οι πρωταγωνιστές και πρωταγωνίστριες του θεάτρου, αναδείχθηκαν στα θέατρα μου. Έχω δημιουργήσει πολλά θέατρα στην Αθήνα, μεταξύ των οποίων και το ΣΜΑΡΟΥΛΑ, προς τιμή της συζύγου μου, αγαπημένης του κοινού. Το 1972 μου προτάθηκε από τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου, το Φίλιππο Λάρδη, επί της οδού Ευελπίδων 11 και έχτισα εγώ προσωπικώς με δικά μου έξοδα, ένα σύγχρονο θέατρο της Αθήνας που μου στοίχισε τότε 83.000.000 εκατομμύρια δραχμές.
Έκτοτε, επί 36 χρόνια έκανα διεθνείς παραστάσεις musical με όλους τους αξιόλογους έλληνες πρωταγωνιστές καθώς και ξένους σκηνοθέτες, φωτιστές και σκηνογράφους. Και ξαφνικά εμφανίστηκε ένας αγοραστής του οικοπέδου, ένας που θεωρείται από τους πλουσιότερους έλληνες και αγόρασε το οικόπεδο που είχα χτίσει το θέατρο ΣΜΑΡΟΥΛΑ.
Τότε, οι καινούργιοι ιδιοκτήτες του οικοπέδου, μου ζήτησαν να εγκαταλείψω το θέατρο που είχα χτίσει πάνω στο οικόπεδο. Από τότε, επί τέσσερα χρόνια είμαι συνεχώς στα δικαστήρια με τον αντίδικο με τελικό αποτέλεσμα να κερδίσει αυτός.
Παρά το γεγονός ότι στο συμβόλαιο μου αναφερόταν στον υπ’ αριθμόν 12 όρο « εις τον εκμισθωτήν κατά τον χρόνο της μίσθωσης απαγορεύεται η ανοικοδόμησης και δεν παρέχεται εις αυτόν το δικαίωμα καταγγελίας της μισθώσεως δια τον λόγον τούτον», που σημαίνει ότι δεν ελήφθη υπόψη καθόλου ο όρος αυτός με αποτέλεσμα να χάσω τη δίκη , παρά το γεγονός ότι με νόμους της πολιτείας συνεχίζεται η μίσθωση μέχρι σήμερα.
Να σημειωθεί επίσης ότι δεν έχω αποζημιωθεί ούτε ένα ευρώ μέχρι σήμερα και τελικά ενώ βρίσκομαι στα δικαστήρια και δεν έχει ακόμα εκδοθεί η απόφαση , οι νέοι ιδιοκτήτες γκρέμισαν το θέατρο μας.

Βαγγέλης Λιβαδάς

ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΜΑΡΟΥΛΑ

Το www.theaterinfo.gr είναι ένα website αφιερωμένο στο θέατρο. Τα πάντα για το ελληνικό και το παγκόσμιο θέατρο, μια δημιουργία του www.internetinfo.gr.

INTERNETINFO © ΘΕΑΤΡΟ INFO.GR