Θέατρο Info.gr . Τα πάντα για το θέατρο.

Γιάννης Γεωργιάδης

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Σαν ηθοποιός δούλεψα στο θέατρο δίπλα στους Μάνο Κατράκη, Λάμπρο Κωνσταντάρα, Βασ. Διαμαντόπουλο Δημήτρη Ροντήρη κ.λ.π.
Στη συνέχεια με προσωπικό θίασο αρχαίου δράματος ανέβασα τις τραγωδίες Ιππόλυτο, Ελένη και Επτά επί Θήβας τις οποίες σκηνοθέτησα και έλαβα μέρος σαν ηθοποιός. Με τον θίασο αυτό επί τρία χρόνια δίναμε παραστάσεις στα αρχαία θέατρα όλης της χώρας.


Το 1974 δημιούργησα το θέατρο «Κύβος» στον Πειραιά στο οποίο σαν σκηνοθέτης παραγωγός και ηθοποιός δούλεψα πάνω από δέκα χρόνια, ανεβάζοντας μια σειρά από έργα ποιότητος διασήμων συγγραφέων, όπως Μπ. Μπρεχτ, Βικτόρ Λανού, Τζό Όρτον, Ούγκο Μπέττυ, Εντουάρντο Ντε Φιλίππο, Αρπούζωφ κ.λ.π.
Ένα από τα έργα που ανέβασα την περίοδο αυτή ήταν γραμμένο από εμένα. Συγκεκριμένα πρόκειται για το έργο "Εδώ Ροβινσώνας" και βασίστηκε στην ιστορία του γνωστού έργου του Ντανιέλ Ντε Φω.
Έκτοτε αποσύρθηκα και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα έγραφα θεατρικά έργα και ντοκιμαντέρ και γέμιζα το κομπιούτερ και τα συρτάρια του γραφείου μου. Ήταν γνωστά μόνο σε ένα στενό κύκλο φίλων. Για πρώτη φορά βγάζω στην δημοσιότητα μερικά από αυτά χάριν του κ Δημήτρη Ασιθιανάκη που μου παραχώρησε χώρο στη θεατρική ιστοσελίδα του και τον ευχαριστώ για αυτό.

Τα έργα αυτά απευθύνονται στους ανθρώπους του θεάτρου. Στους θεατρικούς παραγωγούς, στους σκηνοθέτες, στους θιασάρχες, στους ηθοποιούς και σε όσους αγαπούν ο θέατρο.

Σύντομη περίληψη των τριών έργων που δημοσιεύω

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

Παρέα φίλων που ξεκινάει το μεγάλο ταξίδι για την Γη της Επαγγελίας. Πείρε ένα γράμμα ή e-mail από τον παιδικό τους φίλο που έφυγε μικρός για την αναζήτηση του Παραδείσου. Έφυγε κρυφά και αθέτησε την συμφωνία να το κάνουν όλοι μαζί. Μετά πολλά χρόνια επικοινώνησε μαζί τους και τους προέτρεπε να πάνε να τον βρουν. Βρίσκεται στον Παράδεισο (Δεν εξηγεί αν βρίσκεται στον Ουράνιο ή στον Επίγειο). Δεν τους είπε ακόμα από πού θα πάνε, σε ποιο σημείο βρίσκεται. Ξεκινάνε το μεγάλο ταξίδι προς το Άγνωστο. Διασχίζουν την γη με ποδήλατα, τραίνα, αυτοκίνητα, πλοία, γκαμήλες, άλογα, ελέφαντες, ρωτώντας αν είδαν τον φίλο τους, αν ξέρουν κάτι για τον Παράδεισο.

Διαβάστε ολόκληρο το έργο στο theaterinfo

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

Η αυλαία έκλεισε!... Μια υπερήλικη ηθοποιός ζει μόνη, απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο, με την μνήμη της χαλασμένη. Κανείς δεν την ξέρει, κανένα δεν ξέρει. Υπήρξε μια μεγάλη ιέρεια της θεατρικής τέχνης και όμως το παρελθόν της καλύπτεται από σκοτάδι παρ όλο που το σπίτι της, που έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, είναι γεμάτο από φωτογραφίες και αντικείμενα μεγάλων έργων που ερμήνευσε. Την ιδιότυπη απομόνωση της έρχεται να διαταράξει ένας ηλικιωμένος ρακοσυλλέκτης. Είναι ένας αγράμματος σχεδόν αναλφάβητος, αλλά κουτοπόνηρος γέρος που την εκμεταλλεύεται. Δεν καταλαβαίνει γρι από όσα του λέει, δεν έχει ποτέ του δει θέατρο και σινεμά. Με τον καιρό αναπτύσσεται μια ιδιότυπη σχέση μεταξύ των δύο, ένας πόνος που ο καθένας από την πλευρά του τον εκφράζει με την δική ψυχοσύνθεση.

Διαβάστε ολόκληρο το έργο στο theaterinfo

Ο ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ

Δύο αδέρφια, γόνοι μιας αρχοντικής οικογένειας, το πρώτο τζάκι του τρόπου τους. Ο Οδυσσέας ο μεγαλύτερος είναι αντίθετος του αδερφού του, είναι αγροίκος ασυμβίβαστος σχεδόν πρωτόγονος,. Ο άλλος συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση. Η πόλη στην οποία μένουν είναι άκρως συντηρητική όπως και η οικογένειά τους. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον ο Οδυσσέας δεν άντεξε και σε ηλικία 15 χρονών φεύγει από την πόλη και την οικογένεια. Τώρα έπειτα από 35 χρόνια ασυμβίβαστης και σκληρής ζωής επιστρέφει. Η πόλη το μαθαίνει και ξεσηκώνεται. Ο αδερφός του είναι υπουργός έχει δύναμη, όμως παράλληλα είναι όμηρος της Πόλης.

Διαβάστε ολόκληρο το έργο στο theaterinfo

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Πλωτάρχου Μπλέσσα 7
ΠΕΙΡΑΙΑΣ 185 34
e-mail: georgiadistheatroyahoo.gr
ΤΗΛ. 210-4136673 κιν. 6936915300


ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Το www.theaterinfo.gr είναι ένα website αφιερωμένο στο θέατρο. Τα πάντα για το ελληνικό και το παγκόσμιο θέατρο, μια δημιουργία του www.internetinfo.gr.

INTERNETINFO © ΘΕΑΤΡΟ INFO.GR