Θέατρο Info.gr . Τα πάντα για το θέατρο.

Θεατρικά έργα στο ίντερνετ

Αυτή τη "στήλη" - ας την πούμε έτσι - του theaterinfo, την είχα στο μυαλό μου από τη πρώτη στιγμή της δημιουργίας του. Δηλαδή τη δημοσιεύση των κειμένων των θεατρικών έργων στο ίντερνετ, δωρεάν για τους επισκέπτες του. Βέβαια πρώτα από όλα αυτό με ενδιέφερε να γίνει για τα νέα ελληνικά θεατρικά κείμενα. Η σκέψη μου ήταν ότι με δεδομένες τις δυσκολίες της κανονικής έκδοσης σε βιβλίο από τη μιά, αλλά και με τις δυσκολίες που έχει ένα νέος ειδικά θεατρικός συγγραφέας να δει τα έργα του να ανεβαίνουν, μια τέτοια στήλη θα μπορούσε να λειτουργήσει με χρήσιμο τρόπο σε δύο επίπεδα. Το ένα επίπεδο είναι να δώσει την ευκαιρία σε κοινό (έστω τους χρήστες του ίντερνετ) και συγγραφέα να συναντηθούν σε ένα πρώτο επίπεδο επικοινωνίας, αυτό της ανάγνωσης των θεατρικών έργων. Το άλλο επίπεδο είναι ότι μια τέτοια στήλη θα μπορούσε να αποτελέσει έναν ενδιάμεσο σταθμό πρώτης γνωριμίας του συγγραφέα με ηθοποιούς, σκηνοθέτες, παραγωγούς, γενικά συντελεστές του θεάτρου, που έχοντας στη διάθεση τους το θεατρικό κείμενο θα μπορούσαν να ενδιαφερθούν ώστε αυτό το έργο να γίνει μια θεατρική παράσταση.

Έτσι καλώ όσους θεατρικούς συγγραφείς τους ενδιαφέρει να συμμετέχουν σε αυτή τη στήλη να μας στείλουν τα έργα τους ώστε να τα δημοσιεύσουμε. Σε αυτή τη στήλη θα δημοσιεύουμε και έργα που ήδη έχουν εκδοθεί αν το επιθυμεί ο συγγραφέας τους, όμως ο σκοπός είναι να φέρουμε στο φως, νέα και αδημοσίευτα θεατρικά έργα.

Η αρχή γίνεται με έργα του Ηθοποιού-Συγγραφέα Γιάννη Γεωργιάδη που μάς έκανε τη τιμή να μοιραστεί κάποια από τα έργα του μαζί μας.

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ - ΜΕ ΑΚΟΥΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΜΙΛΑΩ

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΜΙΚΕΛΑΣ ΦΕΡΟΥΣΗ

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ARELIS

Η ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟY ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

ΟΙ ΦΙΓΑΛΙΔΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΛΑΝΤΖΗ


ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Το www.theaterinfo.gr είναι ένα website αφιερωμένο στο θέατρο. Τα πάντα για το ελληνικό και το παγκόσμιο θέατρο, μια δημιουργία του www.internetinfo.gr.

INTERNETINFO © ΘΕΑΤΡΟ INFO.GR